menin aamulla 11.11 Jorviin klo 7.

Aiemmin en ollut juurikaan jännittänyt leikkausta, mutta aamulla kun piti lähteä, alkoi vatsanpohjassa kihelmöidä ja mietin, mitä jos en menisikään. Kaikki kauhuskenaariot lähtivät kuvitelmissa elämään; jos leikkaus ei onnistu ja minulle tulee kuolioja koko rinta joudutaan poistamaan, mitä jos uudet rinnat ovatkin kamalat, kuinka pärjään jos kivut ovat kovat...

Leikkaus kuitenkin sujui hyvin, kolmisen tuntia taisi vierähtää ennen kuin avasin silmäni heräämössä. Rintojen päällä ja alla oli todella tukevan oloinen leveä valkoinen teippi, jälkeenpäin kuulin, että se on jotain superloniteippiä. Kipuja ei ollut juuri lainkaan, tosin taisin olla sen verran hyvin huumattu, että ne ei tuntuneet senkään takia.

Osastolla makoilin loppupäivän sängyllä, kädet liikkuivat ok ja ruoka maittoi. Hoitajat kyselivät suolen toimimisesta, mutta tyhjästä on paha nyhjästä, enhän ollut syönyt mitään koko päivänä, niin eihän sieltä mitään voi uloskaan tulla.

Kaamea jano minulla oli koko päivän, join varmaan 3 litraa vettä. Sain kannullisen kun pääsin osastolle sänkyyni, sen jälkeen itse täyttelin vieseisestä kraanasta. Aluksi olin vähän epätietoinen miten paljon saan liikkua ja toimia, mutta kun hoitajia ei näkynyt, hain ajoittain puolisen litraa vettä kannuun jonka sitten sängyllä makoillessani join.

Illalla kyllästyin makaamaan paikoillani ja menin päivähuoneeseen katsomaan uutiset. Hoitaja yritti kovasti ohjata minut takaisin sänkyyn, sillä hän halusi tutkia rintaliivien koot, mutta oltuani täydellisessä pimennossa maailman menosta koko vuorokauden katselin uutiset silti. Lopulta hoitajakin oli epätietoinen rintaliivikuviosta ja sovimme, että katsellaan niitä seuraavana aamuna uudelleen.

Olisin ollut valmis menemään kotiin yöksi, ja periaatteessa olisivat kotiuttaneet, mutta lääkäri ei ollut kirjoittanut reseptiä ja sairaslomatodistusta eikä ollut käynyt katsomassa lopputulosta, joten päätin, että jään yöksi ja odottelen seuraavan aamun lääkärikierron, ennen kuin lähden.

Aaamulla lääkäri kävi ja totesi rinnat näteiksi. Ihanan mukavan oloiset valkoiset teipit poistettiin, tilalle laitettiin tavallista haavateippiä ja päälleni sain tukevat rintaliivit. Hoitajalta sain papaerit, hoitoohjeet, haavahoitalle ajan tikkien poistoa varten viikon päästä sekä lääkärille tarkastusajan kuukauden päähän.

Ja sitten kotiin.

Kotiin tullessa tutkin sairaskeromuksen. Oikeasta rinnasta oli poistettu 530g ja vasemmasta 510g. Ja vieläkin olen aika rintava mielestäni. Toisaalta, taitaa niissä vielä olla ihan reippaasti turvotusta.

Ihanaa, oma sänky!