Kävin maanantaina haavahoitajan luona tikkien poston merkeissä. Haavat kuitenkin rupesivat saman tien aukeamaan kun ensimmäinen tikki oli otettu pois, joten ne jätettiin vielä paikoilleen ja sovimme, että menen uudelleen perjantaina. Rinnan alta siinä kohtaa, missä ylhäältä tuleva haava kohtaa vaakatasossa olevan haavan, oli avonainen vuotava haava. Sain siihen Mepilex niimistä haavatyynyä. Tämä sisältää kuulemma hopeaa joka auttaa haavaa paranemaan. Haavaan päin laitettavassa pinnassa on silikonia, joten tyyny ei kuivu kiinni haavaan, vaan on helppo vaihtaa.

Kysyin mitä voin tehdä että parantuminen nopeutuisi. Ohjeeksi sain pitää kolmen tunnin välein puolen tunnin makoilutauon, jolloin kannattaa pumpata jalkateriä edestakaisin.Tämä kuulemma laittaa lymfanesteet liikkeelle ja se auttaa paranemiseen. Ja raitista ilmaa pitää saada riittävästi.

Niinpä kotiiin päästyäni pidin kolmen tunnin tauon puolen tunnin välein. Oli hyvä tekosyy makoilla sohvalla ja katsella telkkaria. Välillä kävin kiertämässä korttelin ympäri.

Viikko sujui kovin rauhallisesti. Alkoi jo vähän ahdistaa samojen maisemien katsominen sekä sisällä että ulkona. Kutina oli todella kaameaa, iho hilseili niin, että liivien sisäosa muutti väriä mustasta harmaaksi puolessa vuorokaudessa.

Perjantaina tikit otettiin pois. Haavat pysyivät kiinni ihan kunnolla. Myös rinnan alla oleva haava oli lähtenyt hyvin paranemaan, vuotoa ei ollut. Parina ensimmäisenä päivänä sitä oli, mutta se kuivui nopeasti.

Sain hoitajalta näytetuubin physiogel nimistä rasvaa, jota voi laittaa myös haavojen päälle. Se rauhoittaa kutinaa ja kosteuttaa ihoa. Ja se todella toimii! Ah, helpotus!