Totesin, että urheileva ihminen ei pärjää kolmilla liiveillä, eli pakko lähtea ostoksille. Kuka hullu lähtee rintaliiviostoksille pahimpaan jouluruuhkaan? Minäpä tietenkin.

Olin sairaslomalla ostanut kahdet shock absorber-merkkiset liivit, toiset kokoa 85D ja toiset 90D. Pienempi ympärysmittaiset ovat tuntuneet vähän ahtailta ja suuremmat muuten ok, paitsi tuo ympärys on ollut vähän väljä. Mutta en halunnut uskoa, että vielä leikkauksen jälkeenkin olisin DD kuppinen. Jostain luin, että shock absorberit ovat pienempiä kuin muut liivit, joten elin lujassa uskossa, että 85D on minun kokoni.

Keräsin kaupassa viidet 85D rintaliivit mukaani, todeten tyytyväisenä, että ne ovat suunnattomasti halvempia kuin yhdetkään liivit joita olen viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana ostanut. Sovituskopissa sitten riisumaan ja hikoilemaan. Ensimmäiset liivit tuntuivat ihan kivoilta, ne olivat urheiluliivit. Tosin vähemmän tukevat kuin olin kuvitellut. Seuraavat olivat todella oudot. Niihin jäi ryppyinen pussi rinnan päälle. Seuraavissa sama. Ja kaikissa muissakin. Tuijottelin itseäni epätoivon vallassa ja mietin mikä mättää. Sitten tajusin, nehän ovat liian ISOT. D kuppi oli liian väljä, tarvitsen pienemmät.

Pienen ilotanssin saattelemana palautin kaikki liivit paikoilleen ja kaivelin mukaani 85C kokoiset liivit ja palasin sovituskoppiin. Ja kaikki liivit sopivat kuin valettu. Onneksi sain hillittyä itseni, enkä hihkunut riemusta ääneen, vain hiljaa kuiskien. En ole mahtunut tämän kokoisiin liivehin sen jälkeen kun täytin 15 vuotta.

IHANAA!